Gammalt blir nytt för Postnord i Partille 

23 oktober, 2018Aktuellt

pd-20182745-Redigera.jpg

Förändringens vindar blåser för Postnord som för så många andra verksamheter. Breven blir färre och paketen desto fler. Lokaler och infrastruktur behöver hänga med i utvecklingen.

Nyligen har vi på Torslanda Entreprenad tillsammans med flera av våra kollegor i Gullringsbokoncernen anpassat och utvecklat en av Svenska hus gamla industrilokaler i Partille till funktionella arbetslokaler och utemiljöer.

Richard Nemcik har varit platschef och han berättar:

– Vi har pålat och grundlagt för lastkajer runt byggnaden samt anpassat och sänkt befintlig mark mot dessa. Vi hade även en hel del L-stödsmurar att montera, anläggning av ett nytt dagvattensystem samt ett nytt rejält skalskydd att sätta upp, berättar Richard.

I början fanns en hel del massor att bli av med, och trots leran, som visade sig vara väldigt mjuk och blöt, så gick själva urschaktningen bra.

– Vi har haft en del svårigheter att handskas med, men har löst dem relativt snabbt och smidigt när de dykt upp. Jag tycker det ser bra ut nu när det är klart och samarbetet har funkat fint, säger en nöjd Richard strax efter att slutbesiktningen blivit godkänd.

Projektet är koncerngemensamt med Svenska Hus som fastighetsägare och beställare. MVB Astor Bygg och Torslanda Entreprenad har utfört arbetet på plats med hjälp av Wangeskog Hyrcenter som bistått med maskiner och arbetsredskap.

– Man känner att vi arbetar under samma tak och blir mer delaktig i hela projektet. Olika lösningar och förslag hanteras mycket smidigare eftersom vi delar samma mål, avslutar Richard Nemcik.