Nyhetsbrev Torslanda Entreprenad Juni 2019

26 juni, 2019Aktuellt

c7d07f77-1d0c-410a-9290-ae33fb8101f6-1200x900.jpg

Mer rum för studier i Göteborg

Alldeles i dagarna fick vi förtroendet att utföra kompletta mark- och grundläggningsarbeten för Skanskas projekt SGS Sven Brolids väg.

Byggherre är SGS Studentbostäder som tillsammans med Lokalförsörjningsförvaltningen ska bygga 327 nya studentlägenheter och en förskola fördelat på 6 huskroppar.

Byggnaderna ska placeras intill Västra Kyrkogården i Majorna och arbetena kommer att starta redan i augusti med ett omfattande sprängningsarbete.
I december 2021 kommer de första hyresgästerna att flytta in och då kommer det förhoppningsvis att se ut som på bilden här intill. Jättesnyggt, tycker vi!


Anläggningsdagar med framtidsperspektiv 

I början av maj samlades deltagare ifrån MVB Syds anläggningsavdelning, det nystartade Anlab i Stockholm och Torslanda Entreprenad. Under två dagar i Malmö träffades vi för att diskutera mark- och anläggningsfrågor, kärnan i vår verksamhet.

Nog skiljer sig kalkjordarna i söder, moränjordarna i öster och
lerjordarna i väster sig åt och även om de tekniska lösningarna är olika så är utmaningarna desamma. Man blir onekligen stolt över hur mycket kompetens som finns samlat i koncernen, och som vi alla brinner för att utveckla vidare för att ni kunder hela tiden ska kunna känna er trygga med att ni valt den bästa partnern för just era utmaningar.

Det var två dagar med mycket tjöt, för att uttrycka sig på ren göteborgska, och ett intressant utbyte av erfarenheter under trevliga och lättsamma former.

Under två dagar konfererade vi i MVBs trevliga kontor på Ystadvägen i Malmö, närmare bestämt i rummet med det passande namnet Tumstock 4. Nästa år träffas vi på hemmaplan i Göteborg, anläggningsbranschens Mecka just nu!


Hej!
Vi önskar alla våra kunder, samarbetspartners och vänner en trevlig midsommar!
Gunnar Jonsson