Anläggningsbolaget etablerar sig i Stockholm

12 mars, 2018Aktuellt

I februari i år startade Anläggningsbolaget upp sin mark- och anläggningsverksamhet i huvudstaden. Det är en gemensam satsning från Gullringsbokoncernen och Torslanda Entreprenad, som nu erbjuder mark- och anläggningstjänster till systerbolagen och så småningom även andra aktörer på marknaden.

– Med Anläggningsbolaget förverkligas en viktig del av vår långsiktiga målbild. Vi vill kunna erbjuda mark- och anläggningstjänster med hög kvalitet och service, samtidigt som vi bygger vidare på våra styrkor, säger Gunnar Jonsson, VD på Torslanda Entreprenad, i en kommentar.

I Gullringsbokoncernen har strategin om en Stockholmssatsning funnits sedan en tid tillbaka. När man nu genom Torslanda Entreprenad kunde få rätt person att leda verksamheten, ja då var det bara att slå till.

– Det var en lycklig tillfällighet att Egill och hans familjs planer sammanföll med koncernstrategin. Egil är absolut rätt man att leda satsningen, och alla pusselbitar föll på plats, fortsätter Gunnar.

Egill Gislason

Egill Gislason tillsammans med sin sambo Fanney tog allså chansen och flyttade från Göteborg till Stockholm för att starta Anläggningsbolaget i februari.

– Jag gillar utmaningar och timingen var rätt för både mig och Fanney. Sen blev det lite äventyrligare än väntat eftersom vår son föddes mitt i flytten, bokstavligt talat, skrattar Egill.

Allt har avlöpt väl och alla tre håller nu på att finna sig tillrätta i nya hemstaden. Både Egill och Fanney kommer ursprungligen från Island. Det var studier på Chalmers som tog dem båda till Göteborg 2011, och de trivdes så bra så de bestämde sig att stanna kvar.

 

 

Entreprenörskap och stark kultur lockar

Direkt efter Chalmers började Egill arbeta på NCC, och 2016 började han på Torslanda Entreprenad i rollen som platschef. Det var kulturen och möjligheterna på det mindre bolaget som lockade. Med Gullringsbo som ägare får han som anställd det bästa av två världar.

– Det finns en långsiktighet och seriositet i hela bolaget, samtidigt som det finns utrymme att vara kreativ och fånga möjligheter, tycker Egill.

I Anläggningsbolaget får Egill möjlighet att utveckla sitt eget entreprenörskap och det var en stor del av lockelsen. Till en början räknar han på jobb och tar in nya projekt, främst från systerbolagen i Gullringsbo. Men redan nu träffar han nya potentiella kunder och samarbetspartners, och ska även rekrytera in rätt personal till bolaget.

Det är en ny utmaning för mig och jag tycker det är spännande och roligt att få vara med och bygga något helt nytt, påverka inriktningen och skapa en positiv kultur i företaget, säger Egill.

Tillväxtplaner

Om ett år hoppas han ha anställt en platschef, arbetsledare och kalkylator. Branschen har en positiv utveckling och han vill bygga på styrkor som bolaget redan har, att man är flexibel och snabbfotad.

– Vi kommer att få jobba hårt i början för att bli kända och få de kontakter vi behöver. Men våra kunder kommer att märka att vi vill desto mer, säger Egill och skickar en hälsning till alla på Torslanda Entreprenad:

– Jag vill tacka alla kollegor och kunder på Torslanda Entreprenad en fantastisk tid och gott samarbete. Det hanns inte riktigt med innan flytten till Stockholm och sonens ankomst, så jag passar på nu istället, säger Egill med värme i rösten.

Kontakta Anläggningsbolaget här >>