Husen tar form på Adventsvägen i Kortedala

14 december, 2018Aktuellt

Tidigare i våras berättade vi om ett av de större projekten för Torslanda Entreprenad just nu – tre punkthus på vardera nio våningar, ett stort P-garage och en gång- och cykelbana, allt på Adventsvägen i Kortedala. 


Arbetena har löpt på bra och nu startar första delen av finplaneringen. Projektet i sin helhet ska vara klart i slutet på 2019.

– Första huset av de tre vill vi ha färdigt redan till våren, säger Richard Nemcik, platschef som med säker hand ända sen starten leder arbetet tillsammans med sitt team.

I ett projekt av den här storleken behövs ett team som både står för stabilitet, kontinuitet och flexibilitet.

– Vi har alltid minst en egen anläggare på plats, och även behövt använda oss av inhyrd personal. Stefan är arbetschef och Alpesh har varit med tidigt i projektet som arbetsledare, berättar Richard vidare.

Projektet har utvecklats väl med god stämning bland alla yrkesgrupper på arbetsplatsen. Torslanda Entreprenads arbeten har löpt på som de ska och samtliga husgrunder är nu färdigställda och det allra mesta som ska ner under marken är färdigt. Nu börjar de tre husen ta form parallellt och det börjar bli trångt.

– Vi får hoppas på en mild vinter och hjälpas åt på arbetsplatsen för att skapa ytor, avslutar Richard förtroendefullt.