Internrekrytering av ledare en framgångsfaktor för Torslanda Entreprenad

2 oktober, 2018Aktuellt

På Torslanda Entreprenad uppmuntrar man medarbetare som vill utveckla sina talanger och förmågor, oavsett om det är i rollen som anläggningsarbetare eller tjänsteman. Det är företagets policy att alltid först titta internt efter personer att rekrytera och befordra. På så sätt säkerställer man kulturbärare från de egna leden.

För att utveckla det goda ledarskapet så erbjuder Torslanda Entreprenad mentorskap till nyanställda, vidareutbildningar i ämnet kontinuerligt till de som redan är chefer samt bland annat månadsvisa möten mellan alla platschefer och arbetsledare för att utbyta erfarenheter. Dessutom erbjuder ägarbolaget Gullringsbo koncernen vartannat år en omfattande ledarskapsutbildning under cirka ett halvår, till talanger och framtida chefer inom koncernen.

Stefan Jyrmark har gått den långa vägen inom branschen och har idag ansvaret för avdelningen Mark och Anläggning på Torslanda Entreprenad. Nuvarande uppdrag har han haft sedan 2015, men historien går längre tillbaka än så.

 

Entreprenörskap och ledarskap en viktig drivkraft

Direkt efter gymnasiet började han på högskolan för småföretagarlinjen, men ganska snart blev det dags att tänka om eftersom det inte kändes helt rätt.

– Ring Gunnar Jonson och hör dig för, tyckte Stefans pappa, som arbetade i byggbranschen. Det resulterade i en praktikplats på Torslanda Entreprenad, där han hjälpte till med bland annat kalkylering. Praktiken övergick i anställning som anläggningslärling och därefter arbetade han som anläggare i 6 år.

När dåvarande platschefen slutade blev Stefan erbjuden att ta över, han antog utmaningen och arbetade som platschef från 1999 fram till vintern 2012. Under perioden växte projekten till både större och mer komplexa, och Stefan har vidareutbildat sig inom bland annat entreprenadjuridik och ledarskap under tiden.

Vid den här tidpunkten, runt 2012, gjorde sig de tidiga entreprenöriella ambitionerna sig påminda igen. Samtidigt tyckte han att utvecklingen inom Torslanda Entreprenad inte rörde sig i den riktning han ville. Han tog konsekvensen, sade upp sig och gick in som delägare i ett mindre bolag, med i huvudsak konsultuppdrag inom branschen.

– Delägarskapet lockade. Att vara delaktig i affären, känna att man är med och driver en utveckling och påverkar företagets riktning, minns Stefan.

Det generationsskifte som var planerat på den nya arbetsplatsen kom av sig när sjukdomar och annat kom i vägen. Två år senare, i april 2014 tog Stefan steget tillbaka till Torslanda Entreprenad. Han och Gunnar förde samtal om företagets utveckling, och det resulterade så småningom i en ny roll som arbetschef för avdelningen Mark och Anläggning.

– Gunnar ringde mig från dag ett när jag slutade, han var konstruktiv och insåg att det fanns poänger med min vision om företagets framtid. Jag å min sida ville verkligen vara med och skapa en positiv utveckling för Torslanda Entreprenad, och det kändes helt rätt att gå tillbaka, säger Stefan med värme i rösten.

Övergripande roll

Nu har han en mer övergripande roll med en helhet och ett framtidsperspektiv, vilket också var en av de ursprungliga drivkrafterna till varför han en gång började studera småföretagarkunskap och entreprenörskap.

– Jag vill vakna på morgonen med inställningen att det som kommer idag är bra och att allt går att lösa. Att vara ledare är en viktig del av min egen motivation. Jag triggas av att visioner går att förverkliga och att se resultat, se medarbetare utvecklas, fortsätter Stefan.

Han ser idag en positiv utveckling i branschen, där de unga kommer in välutbildade och ambitiösa, även om erfarenheten naturligtvis saknas i början. Stefan vill vara en närvarande ledare som alltid finns tillgänglig för att bolla idéer, bistå med råd och erfarenhet.

– I det dagliga arbetet handlar det om mängder av beslut som tas snabbt i stunden och varje beslut kan göra stor skillnad. Medarbetarna måste få ta de här besluten för att hålla framdrift i projekten, men också för att lära och skaffa erfarenheter, säger Stefan med eftertryck i rösten.

Det byggs mer än någonsin och Stefan ser ljust på framtiden. Han ser fram emot att fortsätta utveckla företaget och särskilt roligt är det när han kan befordra och lyfta fram duktiga medarbetare. Bara det senaste året har tre medarbetare tagit sig an större ansvarsområden.

– Det är en stark glädje att se medarbetare lösa problem tillsammans och växa som individer. Varje gång det händer blir det en mer och mer positiv känsla, avslutar Stefan Jyrmark.