Mer bad i Kungsbacka

13 juni, 2018Aktuellt

Mer bad i Kungsbacka

Det nya, efterlängtade badhuset i Kungsbacka blir ett familjebad och en träningsanläggning, med 50-metersbassäng, två undervisningsbassänger, rutschkana, gym, kafé och relaxavdelning.
Utanför badhuset byggs en park som välkomnar besökare. I april var det äntligen dags för spaden i marken!

Therese Wislander är Torslanda Entreprenads platchef på bygget, och berättar:

– Vi är i full fart med grundläggningen och har två gäng på plats just nu, två larvburna maskiner och tre anläggare. Arbetena består av schakt, detaljschakter för pålplintar, VA och el samt makadamisering av platta inför gjutning.

Leran i Kungsbacka är beryktad, och projektet innebär väldigt många pålar. Dessutom har man ett tajt schema. Noggrann planering och bra samarbete mellan alla som är på bygget är A och O.

Joel Jonsson är arbetsledare på bygget och hjälper Therese med planering och daglig produktion.

– Vi har behövt kapa många pålar i flera omgångar för att kunna ta oss in med maskinerna vilket har varit rätt tidskrävande. Tack vare att alla hjälps åt på bygget och jobbar mot samma mål att bli klara i tid så flyter det på väldigt bra och det är god stämning, säger Joel.

I dagsläget är ytor för betongarna färdigställda, och cirka en tredjedel av huset står på plats. Torslanda Entreprenad ska vara klar med sin del i höst, och våren 2020 ska allt stå klart.