Rent vatten till förskola i Önnered

15 april, 2019Aktuellt

Snart lägger vi sista handen vid ett stort arbete Kretslopp och Vatten i Göteborg. Det är en förskola i Önnered som får nya dag-, spill och vattenledningar. 

Mathias Hedengrahn är platschef och leder arbetena vid Melongatan.

– Det är dricksvattenledningar vi arbetar med och det är självklart jätteviktigt att hålla dem rena. I en lerig och smutsig miljö är det inte helt lätt men med rätt utrustning och personal som alltid tänker på kvalitet och noggrannhet så kan man göra det på ett bra och säkert sätt, berättar Mathias, som är stolt över sitt team på plats.

Totalt har mellan 5 – 10 personer arbetat i projektet, som startade med projektering för snart ett år sedan. Själva produktionen kom igång i oktober 2018 och nu är det bara finplanering och lite asfalt som skall läggas innan allt ska vara helt klart i maj 2019. Eftersom ledningarna läggs i gatan så är det mycket trafik som ska hanteras. Framkomligheten är av högsta prioritet.

– Det har varit trångt att arbeta på en smal väg med mycket trafik och en hel del regnvatten har runnit i schakten, men i samarbete med Wangeskog Hyrmaskiner har vi valt rätt maskiner så att jobbet gått att utföra på bästa sätt, säger Mathias tryggt.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?
– Jag älskar variation och problemlösning. Sen älskar jag att träffa människor och bygga saker tillsammans. Leda ett lag in i mål och känna att man löser det tillsammans, avslutar Mathias.